Traumapsykoterapia

Haluan mahdollistaa tapaamisella asiakkaalle kuulluksi ja n√§hdyksi tulemisen kokemuksen omana itsen√§√§n. Minulle on t√§rke√§√§ ett√§ ilmapiiri on salliva ja kannatteleva, tunteita validoiva sek√§ toivoa yll√§pit√§v√§. 

Työtapani on perhe-ja verkostokeskeinen, mikä tarkoittaa lapsen lisäksi koko perheen sekä muiden lähiaikuisten kanssa työskentelyä. Minulle rakkain työtapa perustuu dialogisuuteen eli yhdessä tutkien ja ymmärtäen asiakasta ja hänen verkostoaan.


Toimintaterapia pohjakoulutuksen vuoksi minulla on osaamista myös elinsiirto ja kipuasiakkaista. Olen jatkanut kipukoulutuksissa käymistä ammattitaidon ylläpitämiseksi/ lisäämiseksi psykoterapiatyöhöni.Terapiaprosessi on jokaisella oman n√§k√∂isens√§. Alussa k√§ymme l√§pi terapian tavoitteita ja kohdennetaan ty√∂skentely√§mme tarpeiden mukaisesti. Ty√∂skentely alkaa luottamuksellisen terapiasuhteen l√∂yt√§misest√§, kuulluksi tulemisesta ja yhdess√§ t√§rkeiden asioiden √§√§relle asettumisesta. Traumapsykoterapiassa on k√§yt√∂ss√§ vaiheorientoitunut hoitomallia (vakauttaminen - traumamuistojen k√§sittely - uudelleen suuntautuminen). Terapiakerroilla voidaan hy√∂dynt√§√§ my√∂s muita opiskelemiani psykoterapian viitekehyksi√§ narratiivisuutta, ratkaisukeskeisyytt√§, dialogisuutta, EMDR-ty√∂skentely√§  ja l√§√§ketieteellist√§hypnoosia tarpeen mukaisesti. Keskeist√§ on oman sis√§isen turvallisuuden tunteen lis√§√§ntyminen ja omien kokemusten integroituminen omaan el√§m√§n tarinaan niin, ettei h√§iritsevyytt√§ tai mieleentunkeutuvuutta traumaattisista tapahtumista en√§√§ ole nykyhetkess√§. Toimintataterapia pohjakoulutuksesta johtuen terapiakerroilla on mahdollista k√§ytt√§√§ paljon toiminnallisia ja luovia menetelmi√§. Psykoterapiassa voidaan hy√∂dynt√§√§ taideterapeuttisiamenetelmi√§, sill√§ olen aloittanut opinnot taidepsykoterapiakoulutuksessa 2023. Syksyll√§ 2023 aloitan my√∂s Sensomotorisen psykoterapian lis√§koulutuksen.Jaa tämä sivu